Novofóbie

Ano přesně tak. Divte se jak chcete ale opravdu mě strašně sere novofóbie. Novofóbie, nevím zda pro ni existuje nějaký odborný název, je velmi vzácná psychická blokace, která mě prostě nutí obávat se o svoje nové věci.
Dám vám příklad. Například nyní mám nový mobil zhruba tak tři dny a neustále mám obavy, aby mě náhodou nevypadl, abych si ho nepoškrábal, aby na něj nekáplo, nebo abych ho náhodou někomu nepůjčil. A přesně tyhle obavy se zvýší příchodem pracovního týdne, jelikož se o něj budu obávat i ve škole a na intru. Aby mě ho někdo nerozkopl, neukradl, nezmagnetizoval, nezabavil, nepošpinil, nezasmradil a v tu chvíli vás napadne ještě mnohem víc věcí co by s s vaším „miláškem“ mohlo stát.
Blbý na tom je že týhle fobii se dá jen těžko vyhnout a je třeba jí čelit velmi nepraktickým způsobem a kupovat si stále nové věci, což je samozřejmě velmi finančně náročné a někdy i dost nemožné, tak se s touto „fóbií“ potýkám dál a dál a zbavím se jí až ve chvíli, když už můj mobil nějaký ten škrábanec schytá a jeho nádherný HD!!!! displej už nikdy nebude takový jaký byl :( ( leč choroba bude na další dva roky, co se mobilu týče, zažehnána. Ovšem nové věci nejsou nikdy nové příliš dlouho… Blbý co?

Leave a Reply

  

  

  

TOPlist